Fesztiválnapló – 2015

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetik a Bartók Plusz 2013 Operafesztivál eseményeit. Igyekszünk mindenhol ott lenni, mindent megfigyelni, meghallani és meglátni, hogy az eseményekről 'élőben' tudósíthassunk. Reméljük, írásaink révén képet kapnak a Bartók Plusz operaünnepének hangulatáról. A történéseket rögzítő naplóbejegyzések mellett ezt szolgálják a fesztivál előadásainak pillanatait és a fesztiválhangulatot megörökítő fotók is.

Élje át velünk az opera ünnepét! Legyen az opera mindenkié!

Naplóíró: Csák Balázs

(az előző évek Fesztiválnaplói: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014)

A Képgalériában » Éder Vera, Gálos Mihály Samu és Vajda János fotóit láthatják.

Információk a Bartók Plusz hivatalos Facebook-oldalán »

címkék: fesztiválok listája: 2009 Bécs
műfaj: elméleti előadás
kategóriák: egyéb fesztiváli programok

Bővebben: G. Deraco: FacebookingA 2015. évi Miskolci Operafesztivál utolsó napján került sor Francis Poulenc Az emberi hang című operájának előadására. A produkciót együtt játszották Girolamo Deraco Facebooking című művével, amely utóbbi a darab ősbemutatója volt.

Bővebben: Girolamo Deraco zeneszerzőInterjú Girolamo Deraco olasz zeneszerzővel, akinek Facebooking című operája ősbemutatóját június 21-én tekinthetjük meg a Miskolci Operafesztiválon.

Bővebben: G. Verdi: A trubadúr„Az ezrek operája” sorozat keretében került sor a Miskolci Operafesztiválon Verdi A trubadúr című művének bemutatójára a Miskolci Jégcsarnokban. „Az ezrek operája” elnevezés nem csak a bemutatott operák népszerűségére utal, de arra is, hogy a szép kezdeményezésen belül évente egy előadás ingyenesen megtekinthető. Talán mondani sem kell, hogy ennek, és persze Verdi operájának köszönhetően a Jégcsarnok hatalmas nézőtere június 19-én este teljesen megtelt.

Bővebben: Ulbrich AndreaInterjú Ulbrich Andrea mezzoszopránnal, aki június 19-én, a Miskolci Operafesztiválon Azucena szerepében lép fel Verdi A trubadúr című operájában.

Bővebben: G. Puccini: TuarndotA Miskolci Operafesztivál néhány évvel ezelőtt kigondolt, új koncepciója szerint ún. „népoperákat” kívánnak bemutatni, vagyis olyan, dallamos, a szélesebb közönség számára is könnyen befogadható zenés színházi darabokat, amelyek azonban operai igényességgel vannak megírva. Ezen belül „modern” műveket, amely meghatározás alatt nagyjából a Bartók Béla (illetve, mivel operafesztiválról van szó, A kékszakállú herceg vára ősbemutatója) utáni időszakot kell érteni, egészen napjainkig. Nem biztos, hogy a fentiek alapján Puccini neve is rögtön eszünkbe jutna, pedig utolsó művét, a Turandotot két évvel az olasz zeneszerző halála után, 1926-ban mutatták be, nyolc évvel A kékszakállú herceg várának ősbemutatóját követően. Azt pedig, hogy Puccini operái eleget tesznek a fentebb vázolt zenei igényesség és a népszerűség kritériumainak is, aligha kell bizonygatni.

Asan Civic Choir

június
hétfő
17
18:00 h
A dél-koreai Asan város kórusának műsorában magyar szerzők művei, valamint koreai és magyar népdalfeldolgozások hangzanak el.... | tovább az esemény részleteihez »

Sárik Péter Trió: X BARTÓK

június
hétfő
17
20:00 h
„Jazz és Bartók” a klasszikus és a jazz-zene rajongóinak A Sárik Péter Trió a mai magyar jazzélet egyik legnépszerűbb és... | tovább az esemény részleteihez »

A Miskolci Egyetem Nőikarának hangversenye

június
kedd
18
18:00 h
A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye Kortárs zeneszerzők –... | tovább az esemény részleteihez »

Bő szekund – Bősze Ádám zenei stand-up

június
kedd
18
20:00 h
A #szeretnekahallgatók című stand-up sikere után útjára indul a második, Bő szekund címmel. A tartalom teljesen új, a formátum viszont... | tovább az esemény részleteihez »

Kékszakállú + Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye | Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

június
szerda
19
21:00 h
Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye Hangverseny fényjátékkal Világítástervező: Bányai Tamás Látványtervező: Zeke... | tovább az esemény részleteihez »

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook