Tartalomjegyzék

Az aranyszárnyú méhecskeAz aranyszárnyú méhecskeSzokolay Sándor és Szőnyi Erzsébet gyermekdarabjait az Egressy–Erkel és a Fazekas–Istvánffy zeneiskolák növendékei adták elő a fesztivál „gyermeknapján”. Kertesi Ingrid operaénekes és Pálúr János orgonaművész Liszt-koncertjével nyílt meg az avasi templom hagyományos nyári zenei programja, a Collegium Musicum-sorozat. A Városház téren Lajkó Félix virtuóz hegedűjátékát élvezhette a közönség.

Képgaléria »

Gyermekektől, nem csak gyermekeknek

Az aranyszárnyú méhecskeAz aranyszárnyú méhecskeSzőnyi Erzsébet és Szokolya Sándor még ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelyik Kodály Zoltántól tanulhatta a zeneszerzést és a zenepedagógiát. Ahhoz a nemzedékhez tartoznak ők, akik amelyik többek között azt kapta útravalóul mesterétől, hogy „A zene mindenkié!” Ezt az örökséget adják tovább nekünk, akiket muzsikájukkal elvarázsolnak.

Szőnyi és Szokolay ráadásul ahhoz a generációhoz tartozik, amelynek mindennél fontosabb küldetése volt a zeneszerető és értő közönség kinevelése, felnevelése – már a kisgyermekkortól.

A tavaszhozó kileányA tavaszhozó kileányA fesztivál „gyermeknapján” mindkét szerző megszólalt zenéjük – és a gyerekek által. A miskolci Erkel–Egressy Zeneiskola (Szokolay: A tavaszhozó kisleány) és a Fazekas–Istvánffy Általános Iskola zenei tagozata (Szőnyi: Az aranyszárnyú méhecske) kisdiákjai produkcióikon keresztül mutatták meg azt a muzikalitást, amelyet a zeneszerzők Kodály révén magukba szívtak (vagy zenei talentumok révén magukban hordoznak).

Gyermekek muzsikáltak a fesztiválon. Gyermekek, felnőtt módon: felszabadultan és boldogan ünnepelve a zenét. Mi pedig, a hallgatóság büszkék lehettünk arra, hogy az „IPod-világban” is kicsíráznak azok a tehetségek, amelyek majd az utánuk jövő nemzedéknek mintát adhatnak műértésből, műgondból, zeneszeretetből és igényességből…

 

Asan Civic Choir

június
hétfő
17
18:00 h
A dél-koreai Asan város kórusának műsorában magyar szerzők művei, valamint koreai és magyar népdalfeldolgozások hangzanak el.... | tovább az esemény részleteihez »

Sárik Péter Trió: X BARTÓK

június
hétfő
17
20:00 h
„Jazz és Bartók” a klasszikus és a jazz-zene rajongóinak A Sárik Péter Trió a mai magyar jazzélet egyik legnépszerűbb és... | tovább az esemény részleteihez »

A Miskolci Egyetem Nőikarának hangversenye

június
kedd
18
18:00 h
A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye Kortárs zeneszerzők –... | tovább az esemény részleteihez »

Bő szekund – Bősze Ádám zenei stand-up

június
kedd
18
20:00 h
A #szeretnekahallgatók című stand-up sikere után útjára indul a második, Bő szekund címmel. A tartalom teljesen új, a formátum viszont... | tovább az esemény részleteihez »

Kékszakállú + Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye | Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

június
szerda
19
21:00 h
Alekszandr Szkrjabin: Prometheus: A tűz költeménye Hangverseny fényjátékkal Világítástervező: Bányai Tamás Látványtervező: Zeke... | tovább az esemény részleteihez »

Albin Fries: Nora

június
csütörtök
20
19:00 h
Opera három felvonásban,német nyelven, magyar felirattal |A Bartók Plusz Operafesztivál 2018-as operaíró versenyének nyertes műve Albin... | tovább az esemény részleteihez »

Igudesman & Joo – A Little Nightmare Music Show

június
péntek
21
18:00 h
A Little Nightmare Music Show világjáró show-műsor, tele virtuozitással, varázslatos zenével és bájos, magával ragadó humorral. Alekszej... | tovább az esemény részleteihez »

EZREK OPERÁJA – Pietro Mascagni: Parasztbecsület (Cavalleria rusticana)

június
péntek
21
21:15 h
Opera egy felvonásban, olasz nyelven A világ operairodalmának halhatatlan remekműveit bemutató Ezrek operája sorozatban Pietro Mascagni... | tovább az esemény részleteihez »

Pietro Mascagni: Iris

június
szombat
22
19:00 h
Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven – A Josef Kajetán Tyl Színház vendégjátéka (Pilsen, Csehország) Az egzotikus... | tovább az esemény részleteihez »

HÁROM TENOR GÁLA

június
vasárnap
23
19:00 h
Három tenor a Bartók Plusz Operafesztivál 2019 záró gálahangversenyén Műsoron Giuseppe VERDI, Giacomo PUCCINI, Charles GOUNOD, Pjotr... | tovább az esemény részleteihez »
emmi logo 80px miskolc cimer fel 80px nka csak logo rgb 80px    

Copyright © 2016 Miskolci Operafesztivál Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!  |   Impresszum »  |  Közérdekű információk »Adatkezelési tájékoztató »

↑ Top

facebook